Novaluzid

Novaluzid er et reseptfritt legemiddel som selges på alle apotek, som raskt lindrer ubehaget. Novaluzid er syrenøytraliserende tyggetabletter som binder saltsyre i magen og reduserer dermed surhetsgraden og følelsen av ubehag. Effekten inntrer etter noen minutter. Er du gravid og plages av halsbrann i svangerskapet kan novaluzid brukes.


Refluksplager, kjent som halsbrann og sure oppstøt, er velkjente plager for mange. Disse plagene oppstår ved at magesyre kommer opp i spiserøret, og slimhinnen i spiserøret irriteres. Dette oppleves som ubehagelig.

Det estimeres at 5-10% av voksne plages med reflukssykdom som krever behandling. Langt flere har halsbrann av og til.1  Overvekt, stress, røyking og kosthold er en påvirkningsfaktor. Blant kosthold er det spesielt fet mat, høyt alkohol- og koffeininntak som øker risikoen for halsbrann.2

Dersom plagene skulle oppstå, fås syrenøytraliserende legemidler reseptfritt på apoteket som lindrer raskt ubehaget ved halsbrann og sure oppstøt. Novaluzid* binder saltsyre i magen og minsker dermed surhetsgraden i magen. Novaluzid* har en rask innsettende effekt, virker etter noen minutter. Virkestoff: aluminiumhydroksid, magnesiumhydroksid og magnesiumkarbonat.3

Novaluzid kan også brukes ved syreoverskudd, magesår og magekatarr. Kan brukes av gravide og ammende i anbefalte doser.

DOSERING

Ta 1-2 tabletter ved behov. Tablettene tygges godt.

Novaluzid er tilgjengelig i 30pk og 100pk. Selges på alle apotek.

*Novaluzid er et reseptfritt legemiddel til behandling av halsbrann og sure oppstøt. Bruk ikke ved overfølsomhet ovenfor noen av innholdsstoffene. Forsiktighet utvises hos de med nedsatt nyrefunksjon. Les alltid pakningsvedlegget nøye før bruk eller i Felleskatalogen.

Kilder:

1 https://www.apotek1.no/mage-tarm/refluks-og-spiserorsbetennelse

2 https://helsenorge.no/sykdom/mage-og-tarm/halsbrann

3 https://www.felleskatalogen.no/medisin/novaluzid-viatris-562156


Kjøp produktet på apoteket

alt

DUPHALAC

Avføringsmiddel ved forstoppelse

alt

ALCOS-ANAL MOT HEMOROIDER

Alcos-Anal inneholder natriumoleat og er et reseptfritt legemiddel som kan brukes av de som plages med hemoroider eller sprekker og eksem i endetarmen.

alt

MARZINE

Marzine tabletter 50mg er reisesyketabletter som motvirker kvalme og brekninger.

alt

VANQUIN

Vanquin er et legemiddel mot småmark (barneorm).

alt

VI-SIBLIN

Ved hard eller løs mage.

alt

MOXALOLE

Moxalole doseposer. Til behandling av forstoppelse.

alt

AC3 COMFORT

Ac3 Comfort endetarmsgel til bruk ved endetarmsplager.